In Nederland is het weer altijd wat apart, de ene keer is het plots 30 graden, terwijl het de andere dag weer stormt. Het weer is onvoorspelbaar en erg verrassend. Tijdens dit warme en benauwde weer hebben we ook last van andere problemen met ons lichaam.

Tijdens dit warme weer zweten we natuurlijk veel meer en sommige personen krijgen zelfs last van vochtophoping. Wat kun je hier precies tegen doen? Vochtophoping is een ingewikkeld proces en heet ook wel oedeem. Dit proces is een reactie op het warme weer, dit neemt niet weg dat het nog steeds erg vervelend kan zijn. Wat gaan we hier tegen doen? Hieronder geven we u een paar tips.

Water

Water klinkt misschien erg raar, maar als je wilt dat je minder vocht vasthoudt, moet je meer water drinken. Met dit warme weer is het altijd belangrijk om genoeg te drinken, anders droog je uit. Als je meer vocht binnen krijgt, worden de afvalstoffen sneller gescheiden en houd je minder vocht vast.

Vermijd zout zoveel mogelijk

Probeer zout met dit warme weer te vermijden. Zout zorgt er namelijk voor dat je vocht vasthoudt en dat willen we niet hebben. Met een normaal dieet, krijg je al genoeg zout binnen. Het is overbodig om dus extra zout in te nemen, met name in dit warme weer.

Groente

Neem maar wat meer groente tijdens het avondeten! Belangrijk is om genoeg magnesium binnen te krijgen op warme dagen. Als je te weinig groente inneemt, gaat je lichaam meer vocht vasthouden. Je hebt helemaal geen medicijnen of zalfjes nodig, probeer goed op je groente inname te letten. Groente zit boordevol magnesium, vooral broccoli en spinazie. Noten en bananen zijn ook goede producten die boordevol magnesium zitten.