Massagetherapie

De therapeutische massage is een diepgaande, pulserende behandeling waarbij afwisselend toniserend en sedenterend wordt gewerkt op de te behandelen gebieden. Er wordt een neutrale olie gebruikt en de behandeling kan gebeuren met de handen, vuisten, onderarm en ellebogen.  Dieptemassage, DSR, Triggerpointtherapie, fascia rekkingen, … zijn enkele van de technieken die worden toegepast. Massagetherapie wordt ingezet bij fysieke en emotionele klachten zoals  SPIERpijn,  HOOFDpijn,  STRESS,  nek-en schouderklachten, RSI, RUGpijn, hyperventilatie…

Therapeutische massage zet een aantal processen in gang. Er ontstaat een intense doorbloeding waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Ook het lymfevocht en het interstitieel vocht worden in beweging gebracht. Chemische en biochemische processen worden gestimuleerd en het zenuwstelsel wordt enorm beïnvloed waardoor  SPANNINGEN  kunnen loskomen. De therapeutische massage zorgt voor een betere doorbloeding van het bind-en spierweefsel en kan verschillende blokkades in het lichaam opheffen. Deze massage richt er zich op om zoveel mogelijk factoren die de klacht(en) in stand houden, weg te werken.

Plan na je massage geen inspannende/stresserende activiteiten. Rust is het beste vervolg.

  • Indien je ook naar de kinesist of osteopaat gaat, laat je best enkele dagen tussen de behandelingen.
  • Drink na de massage een extra liter plat water.
  • Verschillende reacties zoals hoofdpijn, vermoeidheid, stramheid… zijn mogelijk. Deze duren maximaal twee dagen en kan je beperken door water te drinken na de behandeling.
  • Verwacht geen ontspanningsmassage. De ontspanning ervaar je achteraf, wanneer de spieren zijn losgemaakt.