Het klinkt misschien stom, maar het werkt echt. Touwtje springen tegen de honger. Japanse onderzoekers hebben het onderzocht en bewezen. Heb je honger, maar ben je aan het afvallen? Ga even touwtje springen.

Het was al een tijd bekend dat bewegen/sporten het hongerige gevoel verminderd. Maar dat touwtje springen zo goed hielp was nog niet concreet bewezen. Omdat touwtje springen een gewichtsdragende sport is, is het daardoor beter tegen een hongerig gevoel.

In het onderzoek is er onderzoek gedaan naar het verschil tussen hardlopen, fietsen of touwtje springen. Onder de tientallen proefpersonen bleek uiteindelijk dat de mensen die touwtje hadden gesprongen veruit het minste honger hadden.

Daarnaast verbrand je met touwtje springen ook nog eens in 10 minuten even 200 calorie├źn. Mooi meegenomen zou je zeggen. Zelfs Doutzen Kroes is tegenwoordig erg actief met de touwtjes.