Je kunt je afvragen wat mensen bedoelen als ze noemen het hebben van een “balans” in het leven. Meestal is dit verwijst naar zijn in een positie in je leven waar je geest, lichaam en geest in een staat van eenheid en rust. Dit klinkt misschien voor sommigen als een geval van metafysische mumble-jumbo, maar het simpele feit is dat het leven in de kern is samengesteld even van deze drie dingen en we moeten ze in balans zijn of we hebben een grote complicaties in ons leven. De drie delen van je moeten samenwerken en moeten bestaan in harmonie of uw leven niet zo gelukkig en vol als het moet.

Hoe kan men gaan over het vinden van dit evenwicht? Hoe kan je het bereiken van een harmonieuze rust onder uw hoofd, lichaam en geest? Een manier is om Boeddhist te worden, naar Tibet en de rest van je leven vullen uw dagen met contemplatie, meditatie, reflectie en studie van het leven. Dit klinkt niet als uw kopje thee (vergeef de woordspeling)? Dan zou je moeten proberen een eenvoudig proces van de verbinding met je. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt en kan worden gedaan met slechts een milde hoeveelheid werk elke dag.

Het eerste ding dat u moet doen is krijgt het lichaam weer in goede staat. Dit betekent niet dat je te besteden hebt 24/7 in de fitnessruimte en lijken op een van die body-building-freaks zie je in 3 uur op ESPN 5. Alles wat je hoeft te doen is je lichaam weer in de voorwaarde dat de natuur het bedoeld heeft, dit betekent dat u om uw juiste gewicht, het verminderen van de ongezonde gewoontes die je hebt, zoals roken, drinken en fast food en het nemen van beter voor jezelf te zorgen in het algemeen.

 

Als het om de gedachten, de beste manier om het terug te krijgen in goede staat is gewoon om een paar minuten per dag om je hoofd leeg en de dingen in hun juiste perspectief te plaatsen.

Veel mensen hebben last van stress en angsten zijn ongegrond als de werkelijke feiten van de situatie worden bekeken in het juiste perspectief te plaatsen. Je moet proberen om een positieve mentale blik op alle tijden. Ik weet dat dit klinkt gemakkelijker dan het in werkelijkheid is, maar dat is onderdeel van het proces. Je moet jezelf trainen om de controle over je geest en niet de andere manier rond.

Het laatste deel is een beetje ingewikkelder dan de eerste twee, maar tegelijkertijd is het ook het makkelijkste in een aantal manieren. De waarheid van de zaak is dat de geest is de drijvende kracht van ons leven, is waar het basiselement van wie we zijn. De beste manier om je geest in te checken met je lichaam en geest is simpel: maak er een punt om manieren te vinden om te genieten van het leven. Neem de tijd om verbinding te maken met de mensen en activiteiten die voor u het belangrijkst zijn. Op deze manier zal de geest kracht putten en zichzelf te genezen. U kunt een “balans” in je leven, je moet alleen de moeite nemen om te beslissen elke dag te doen.